Az Ön kosara üres.
Keresés
Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!
Fizio (PhysioCarrier JPMBB) babahordozó:

A Fizio pontosan az, amit a szülők 2015-ben egy felsőkategóriás, formázott, a JePorteMonBébé által tervezett és gyártott hordozóeszköztől várnak: modern, könnyen kezelhető, sokoldalú eszköz. Létrejöttét a JPMBB, ez a kis, francia családi vállalkozás tette lehetővé, amire méltán büszke Olivier és Keren, a Fizio megálmodója és megvalósítója.

Íme a legújabb JPMBB-termék

A Fizión is megtalálhatók a JPMBB-termékek jellegzetességei: az eredeti JPMBB kendőnél, a Zsömbinél megismert zseb, illetve a Pöti karikafedő párnájához is használt (mű)bőr. Az esztétikai megjelenésen kívül azonban leginkább a baba szenzoros, idegrendszeri és mozgásfejlődésére figyelő szakértelem lehet ismerős számunkra ennél az eszköznél is.

JPMBB PhysioCarrier, azaz a Fizio

A Fizio olyan csatos hordozó, amihez újszülött kortól 18 hónapos korig használható, szabadon berakható vagy kivehető magasítópárna, illetve a legkisebbeknek szánt, szintén szabadon betehető/kivehető, párnázott nyaktámasz is tartozik. Elöl-, csípőn és háton hordozásra egyaránt használható, a születéstől 3 éves korig (3,5-20 kg, háton hordozásra 6 hónapos kortól). A termék többféle színben kapható, és Ökotex 100 minősítéssel rendelkezik.

A Fizio sajátosságai:

A magasítópárna a születéstől 18 hónapos korig használható a baba termetétől és testtömegétől, valamint a hordozó személy alkatától függően. A JPMBB-féle magasító – más termékekkel ellentétben – csakis a baba alatt helyezkedik el. Így a hordozóeszköz szellőzése akkor is zavartalan, ha a magasító a helyén van, mivel sem a baba hátát, sem az oldalát nem párnázza körbe.

A magasítópárna a hordozóeszközben egy e célra kialakított zsebbe kerül, így amikor azt használjuk, teljesen a hordozóeszköz részévé válik, azzal egy egységet alkot. Ezáltal a babát egyszerűbben, gyorsabban tudjuk a hordozóeszközbe helyezni, és biztonságosabb is, mint ha előbb egy különálló szűkítőbetétbe kellene őt tennünk, és csak ezután helyezhetnénk a hordozóba.

A magasítópárna  három dolgot tesz lehetővé:

Kivehető magasítópárna használat közben egy 9 hónapos (balra) és egy 2 hetes (jobbra) babával
 1. Azt, hogy a babát megfelelő magasságban („puszi-magasságban”) hordozzuk, és biztonságosan abban a tekintetben, hogy a légutai tiszták és átjárhatók legyenek. Ezen kívül lehetővé teszi, hogy a baba háta az élettani görbületet vegye fel anélkül, hogy a két térde közti természetes távolságot (ami ebben a korban nem nagyobb a baba medencéjének szélességénél) túlságosan nagyra növelnénk.

  Sasha (aki a Pöti útmutatójának borítóján is szerepel) 16 hónapos korában magasítópárnával (balra) és anélkül (jobbra).
  A magasítóval megemelt gyermek jobban kilát, és a kezét is szabadabban ki tudja tenni.

 2. A magasítópárna biztosítja, hogy a nagyobbacska, már háton hordozott babák jobban kilássanak.
 3. A magasítópárnát a hordozó anyukák és apukák egy része azért is kedveli, mert a hátizsákhoz hasonló érzetet kelt, vagyis a használatával a súly nagyobb része terheli a vállakat, illetve a baba súlypontja magasabbra kerül.

A levehető nyaktámasz segítségével a hordozóeszközt a baba nyakának méreteihez igazíthatjuk, és ezáltal puha, párnázott tartást nyújthatunk számára anélkül, hogy közvetlenül az eszköz szegésével érintkezne.

A levehető nyakpárna  kisbabák  hordozásakor a baba nyakához kerülő részbe csúsztatható.

Az oldalsó behúzóknak a baba életkorától függően különböző a szerepük.

Hathetes baba  és 30 hónapos kisgyerek.
 1. Kisbabák esetében lehetővé teszi, hogy a test-rész magasságát és szélességét a babához igazítsuk. A különböző beállítások a hordozó méretének precíz módosítására adnak lehetőséget, ami testreszabott megoldást nyújt. Ez megfelelően tartja az újszülöttet, a behúzók használatával pedig a hordozóeszköz széle szorosan követi a baba apró termetét, és olyan megtámasztást ad, ami a baba testének gömbölyödését segíti, nem pedig kilapítja őt. A behúzókkal azt is elkerülhetjük, hogy a hipotón (laza) izomzatú csecsemő „S” alakot vegyen fel, ha a hordozóeszköz túl nagy.
 2. Nagyobb (10 hónaposnál idősebb) baba esetében a behúzók segítenek a behajlított térd megtámasztásában, illetve segítik a baba medencéjének billenését, ami széles és kényelmes lábtartást biztosít. Lehetővé teszi továbbá, hogy amikor a baba ébren van, a karját kivegye a hordozóból.
 3. A behúzók biztosítják a testsúly kedvező eloszlását a vállpántok és a derékpánt között. Ez azért lehetséges, mert a behúzók rögzítése a vállpántoktól halad a derékpánt felé – ami akkor hasznos, ha valaki inkább a vállpántokkal szeretne hordozni, és csökkenteni kívánja a derékpántra nehezedő súlyt.

A behúzók segítségével a hordozóeszköz egyszerűen beállítható, a gyermek életkorától függetlenül. Az eszköz alkalmazkodik a babához, nem pedig fordítva – mindez fáradságos és bonyolult állítgatás nélkül.

Ha meleg van, a hordozóeszköz nyitható részének köszönhetően biztosíthatjuk a baba hátának a szellőzését, hűtését, hidegben pedig – a villámzárak segítségével – a hát betakarását.

Az eszköz hálós anyagának köszönhetően a baba testtartása  közvetlenül, a hordozóeszköz takarása nélkül látható, így a gyermek pontosabban helyezhető a hordozóba.

Igazodhatsz a hőmérséklethez és gondosan megfigyelheted a baba testhelyzetét.

A hálós csuklya azon kívül, hogy a baba fejét tartja, átlátszósága miatt a kisgyermek és a hordozó számára is látást enged, valamint a baba teljesen akadálytalanul juthat levegőhöz.

Akadálytalan és szabad légzés a csuklyán keresztül.

A vállpántok és a derékpánt vastag, finom bélése szellős és könnyed párnázottságot jelent, és a hordozás egyedülálló kényelmét adja.

A Fizio vállpántja (fent) egy hagyományos csatos hordozóéval összevetve.
Kényelemben, párnázottságban nem ismernek kompromisszumot.

Továbbá…

 • A hordozóeszköz test-része formázott (azaz nem sík), ami a baba hátának alsó szakaszát gömbölyíti, a térdét pedig felhúzza. Ez meggátolja, hogy a baba medencéje és háta kilapuljon.
 • A vállpántok két irányban állíthatók, ami megkönnyíti a beállítást akár elöl, akár háton hordozunk.
 • Elölhordozáskor a vállpántok a háton keresztezhetők.
 • Az eszközhöz tükör tartozik, hogy megtekinthessük a babát, amikor háton hordozzuk.
 • A mellkaspántot rugalmas hevederekkkel látták el, ami lehetővé teszi, hogy a hordozó személy könnyebben tudja mozgatni a vállát a mellkaspánt igazítása nélkül.
 • Valamennyi heveder végén egy praktikus gumival rögzíthetjük a feltekert hevederszárakat, hogy ne lógjanak fölöslegesen .
Használhatod a nagylány hordozására, aki már kinőtt a kisbabakorból – szükség törvényt bont.
Ingyenes házhozszállítás
Je Porte Mon Bebe lelőhelyek
Bejelentkezés
Kereső
Kifejezés:

A webshop üzemeltetője

név: Babahordozó Kft.
cím: 1162 Budapest, Lajos utca 73.
adószám: 14415005-2-42
bankszámlaszám: 10918001-00000057-96440009
swift kód: BACXHUHB 
IBAN szám: HU35109180010000005796440009

Viszonteladóknak

Viszonteladói feltételekről itt érdeklődhetsz:

E-mail: tunderlatta@tunderlatta.hu

Telefon: (20) 9319854

www.tunderlatta.hu - Babahordozó Kft.
Webáruház készítés a StartÜzlettel.